Resultados:
    Introduce al menos 3 letras para buscar
Santa Eulàlia d'Erill la Vall
Comprar entrades
Sant Climent de Taüll
Comprar entrades
Sant Joan de Boí
Comprar entrades
Entrada conjunta 3, 5 o 7 esglésies

Visita les nostres esglésies romàniques declarades Patrimoni Mundial per la UNESCO
9,00 1 opiniones

Entrada conjunta Romànic 3 Esglésies

Entrada conjunta a tres esglésies declarades Patrimoni Mundial per la UNESCO, una de les quals l’església de Sant Climent de Taüll, (inclou la projecció del vídeo mapping). *Entrada vàlida per més d’un dia.

Desde

7 .00 €
Comprar

Entrada conjunta Romànic 5 esglésies

Entrada conjunta 5 esglésies romàniques declarades Patrimoni Mundial per la UNESCO. *Entrada vàlida per més d’un dia.

Desde

8 .00 €
Comprar

Entrada conjunta Romànic 7 Esglésies

Entrada conjunta 7 esglésies romàniques declarades Patrimoni Mundial per la UNESCO. *Entrada vàlida per més d’un dia.

Desde

9 .60 €
Comprar
Centre del Romànic de la Vall de Boí
L'espai d'interpretació on trobareu les claus inicials per conèixer i entendre el conjunt d'esglésies romàniques de la Vall de Boí.

Obert tot l'any, excepte 01/01, 25/12 i la tarda del 01/04 (*del 17 de juny al 10 de desembre TANCAT per obres de remodelació)
Comprar entrades

Sant Climent de Taüll

Consagrada el 10 de desembre de 1123 per Ramon Guillem, bisbe de Roda Barbastre, l’església de Sant Climent de Taüll es basteix sobre un temple del s.XI. És el prototip d’església romànica de planta basilical amb les tres naus separades per columnes i coberta de fusta a dos aigües, capçalera amb tres absis i campanar de torre. La imatge de Crist en Majestat de Taüll ha estat una de les imatges emblemàtiques més utilitzades per representar el romànic català. L’original es conserva al Museu Nacional d’Art de Catalunya. A l’església s’han recuperat recentment importants fragments de pintura mural original romànica conservats in situ, i s’ha implementat un projecte museogràfic que inclou la projecció amb vídeo mapping de les pintures de l’absis major. Aquest nou mitjà aprofita les possibilitats tècniques del mapping per mostrar-nos com seria l’església al s.XII, presentant les pintures integrades en la pròpia arquitectura i combinant-les amb les escenes de pintura original conservades in situ. Tres talles romàniques completen el conjunt de béns mobles conservats a Sant Climent.

Desde

5 .00 €
Comprar

Sant Joan de Boí

Sant Joan de Boí és l’església que conserva més elements arquitectònics del primer moment constructiu que es produeix a la Vall de Boí al s.XI. De planta basilical (com Sant Climent i Santa Maria de Taüll), a Sant Joan de Boí destaca el conjunt de pintures murals que es van trobar decorant l’interior de les naus amb escenes com la Lapidació de Sant Esteve, els Joglars o el Bestiari. En la darrera restauració es va voler donar a l’església un aspecte el més similar possible a com seria a principis del s.XII; per això, es va arrebossar l’interior i es va fer còpia de tots els fragments de pintura mural conservats actualment al Museu Nacional d’Art de Catalunya. A Sant Joan de Boí podem veure quina funció complien les pintures murals romàniques i quin era l’aspecte original d’aquestes esglésies.

Desde

2 .00 €
Comprar

Santa Maria de Taüll

L’església de Santa Maria es consagra l’11 de desembre de 1123, un dia després que Sant Climent de Taüll, fet que mostra la importància dels recursos que els senyors d’Erill destinen a la Vall de Boí a l’inici del s.XII. Situada en el centre del poble, és l’única església de la vall que sembla generar l’assentament de la població al seu voltant. La major part del conjunt de pintures murals romàniques del seu interior es van arrencar i traslladar a Barcelona entre els anys 1919 i 1923, com les de la resta de la vall. Actualment a l’església es poden veure les reproduccions de l’absis central i del mur sud. L’absis central està presidit per l’escena de l’Epifania, amb el Nen Jesús assegut a la falda de la Mare de Déu i els Reis d’Orient en actitud d’oferir. Al mur sud destaca l’escena dels Reis d’Orient adorant l’infant Jesús i visitant a Herodes.

Comprar

Santa Eulàlia D´Erill la Vall

A Santa Eulàlia hi trobem un dels millors campanars de la vall, una esvelta torre de planta quadrada i sis pisos d’alçada amb la decoració pròpia del romànic llombard: els arquets cecs i els frisos de dent de serra. Alineat amb el de Sant Joan de Boí i el de Sant Climent de Taüll, el campanar complia la funció de comunicació i vigilància del territori. A l’interior de l’església podem veure una còpia del grup escultòric del Davallament de la Creu, l’únic que es conserva sencer del Taller d’Erill. Els originals es troben repartits entre dos museus: el Museu Nacional d’Art de Catalunya i el Museu Episcopal de Vic.

Desde

2 .00 €
Comprar

Nativitat de Durro

La monumentalitat de l’església de la Nativitat dona testimoni de la importància del poble de Durro a l’Edat Mitjana. Hi destaquen les grans proporcions de la nau, el campanar, la portada esculpida i el porxo. Entre els segles XVI i XVIII el temple romànic va ser remodelat en diverses ocasions. Aquestes transformacions van aportar al temple nous espais com les dues capelles gòtiques o la sagristia barroca. A l’interior de l’església s’exposa la imatge romànica de Nicodem, que originàriament formava part d’un conjunt del Davallament de la Creu.

Desde

2 .00 €
Comprar

Sant Feliu de Barruera

A Sant Feliu de Barruera hi trobem elements arquitectònics dels dos grans moments constructius presents a la Vall de Boí: els segles XI i XII. Les diferències constructives de cada segle es fan evidents en els dos absis que conserva l’església: l’absis del s.XI, decorat amb arquets cecs, bandes llombardes i amb un aparell irregular ben diferent dels carreus de l’absis del s.XII. Les remodelacions de l’església i els béns mobles que es conserven a l’interior ens mostren com els temples de la vall es van adaptant als gustos i a les necessitats de la comunitat que els ha utilitzat des del segle XII fins als nostres dies sense interrupció.

Desde

2 .00 €
Comprar

Santa Maria de Cardet

Santa Maria de Cardet conserva un dels absis més espectaculars de la vall. El temple es va construir sobre el fort pendent de la muntanya, aprofitant el desnivell del terreny per construir una petita cripta a l’interior, l’única de tot el conjunt. A diferència de la resta d’esglésies de la vall, aquí el campanar és d’espadanya, fruit de les transformacions barroques que tingué el temple. En la darrera restauració s’ha volgut mantenir l’interior de l’església tal i com era a principis del s.XX.

Desde

2 .00 €
Comprar

Assumpció de Cóll

L’església de l’Assumpció de Cóll té característiques pròpies que la diferencien de les altres esglésies de la vall: els materials de construcció, la mida dels carreus o els elements decoratius de la portada, la part més interessant del temple. A destacar el Crismó i els capitells esculpits amb representacions de lluites entres homes i animals. Com en d’altres esglésies de la vall, custodiant l’entrada al temple trobem un forrellat de ferro forjat de tipologia romànica amb el passador acabat en cap d’animal. A l’interior de l’església encara es conserven les tres piques romàniques: la pica baptismal, la pica de l’aigua beneïda i la pica de l’oli.

Desde

2 .00 €
Comprar